Sivut

torstai 8. tammikuuta 2015

Pohjois-Goa, paikka jossa mullekin kasvoi rastat

Eat. Sleep. Rave. Repeat. Sellanen on Prison -hostellin motto, ja sellasta elämä täällä on noin niinkun tiivistetysti.

Tää hostelli on aika huikee. Nimi kertoo jo kaiken ulkonäöstä, olen siis elänyt maanantaista saakka vähän niinkun vankilassa, huoneissa on kalterit ja kaikki. Täällä on 4-10 hengen huoneita, joissa kahden kerroksen kerrossänkyjä. Aluksi asuin neljän hengen huoneessa yhdessä kolmen pojan kanssa, oli aikamoinen testosteroniylivoima, hyvä ettei mullekin alkanu kasvaa viikset. Keskiviikkona mun ensimmäinen huonevaraus loppui, ja onneksi hotellissa oli vielä tilaa niin sain jäädä. Muutin sitten 10 hengen huoneeseen, jossa on muitakin tyttöjä ja Noemi. 

Prison hostel, kymmenen hengen selli 

Hotellin pihataidetta

Yöllä, partylights

 
Porukka on nuorta, olisko ikähaarukka 20-30, mukaanlukien omistajat. Ylipäänsä Goalla on tuntuu olevan töissä vaan pari-kolmekymppisiä elämäntapasurffarirenttuja ympäri maailmaa. Eilen aamupalalla just katselin, että onpa meitä monesta eri maasta lähtenyttä reissaajaa. Yhden pöydän ääressä oli Suomen lisäksi edustettuna Unkari, Intia, Yhdysvallat, Karibia, Bangladesh, Wales, Indonesia, Taiwan, Irlanti ja Australia. Tänä aamuna tänne saapui myös yks ruotsalainen poika, joka osaa vähän puhua suomea! Tajusin, etten oo yli viikkoon puhunut ollenkaan suomea, paitsi Noemille aina vahongossa.

Kaikki sanoi meille, että ainut järkevä tapa liikkua Goalla on vuokrata skootteri. No, kumpikaan meistä ei Noemin kanssa osaa ajaa, mut ajateltiin, että how hard can that be. Täällä kun ei tarvii edes ajokorttia, koska uskotaan, että jumala antaa kyllä ajotaidon. No ois voinu olla aika hasardia alkaa täällä opettelemaan ajamista, kun on vasemmanpuoleinen liikenne eikä oikeastaan mitään sääntöjä. Tutustuttiin sitten onneks kuitenkin hostellissa yhteen intialaiseen tyyppiin, joka osas ajaa skootteria, ja sen kanssa sit kierreltiin paikkoja. Kolme yhden skootterin päällä. No, usein täällä on viiskin, ettei ollu ees paha. 

Täällä on ollut joka ilta jotkut bileet, ja alkuilta hengaillaan aina porukalla hostellin isossa olkkarissa. Ekana iltana oli eri hostellien välinen juomapelikisa läheisessä beergardenissa, muina iltoina ollaan lähdetty jollekin rannalle rantabileisiin. Päivisin ollaan kierrelty Pohjois-Goan eri rantoja. Käytiin myös vaeltamassa läheiselle Fort -vuorelle, jossa on vanha linnoitus, sekä uskaltauduttiin keskiviikon torimarkkinoille. Se olikin aika hullu kokemus. Ihan hirveesti ihmisiä, kaikki tyrkyttää jotain ostettavaa ja aurinko porotti pilvettömältä taivaalta, lämmintä oli reilut 30 astetta. Meinas vähän olla jopa tuskasta, mitä en yleensä sano shoppailusta.


Anjuna beach. Meidän kotiranta, trancebileiden mekka.


Baga beach. Valkoisin hiekka, paikallisten suosikki :)


Calangute beach. Paljon porukkaa, mutta ranta on niin valtava, että löytyy kyllä rauhallisiakin auringonottospotteja.


Toverit Calangutella!


Vagator beach, pieni ja paras!


Päivädise Baga beachilla




Illallinen rannalla. Naan -leipä ja viini se naisen tiellä pitää.


Baga beach yöllä. Noita lentäviä tulijuttuja oli taivaalla lopulta varmaan lähes sata, ihanan tunnelmallista! 


Upeat maisemat Fort -linnoituksella


Kannatti kiivetä ylös asti


Kukkulan kuningattaret 


Toripäivä Goalla


Bazaar


Mausteita torilla





Tulishow Anjuna beachillä



Tänään lähdettiin reissuun Vanhan Goan alueelle. Sinne piti mennä kolmella eri paikallisbussilla, ja tietty osata vaihtaa oikeassa paikassa. Sinne päin meni ihan hyvin, meillä oli yks intialainen tyyppi mukana joka osasi kulkea bussilla. Takasin tullessa olikin aika koettelemus, kun piti osata itse tulla. En oo ennen tavannut ketään, kenellä olis huonompi suuntavaisto kun mulla, mutta Noemi on ihan omaa luokkaansa. Hyvä taistelupari siis! Mapusan bussiasemalla tuli ekan kerran täällä ollessa pieni tilanne päälle. Löydettiin meidän bussi melko hyvin, mutta kyydissä oli kaks tosi epämääräistä miekkosta, jotka kiinnitti meihin vähän liikaa huomiota, ja näytti siltä, että niillä oli meidän varalle joku pikkusuunnitelma. Alkoi vähän hälytyskellot soida ja päätettiin jättäytyä seuraavaan bussiin. Ei saada koskaan tietää, mutta se päätös saattoi olla ihan hyvä juttu.


Vanha Goa

Bom Jesus -kirkko -vanhan Goan alueella. Aika paljon kultaa pistetty peliin.


Saint Franz Xaverin ruumis oli tuolla ylhäällä balsamoituna. Aika friikkiä, kuollut mies kirkossa ikuisesti. 

Jos pyhä käärme, eli kobra on nähty jossain, perustetaan siihen paikkaan Shivan pyhättö, vähän niinkun rukouspaikka. Pikkasen kattelin jalkoihin tarkemmin, kun tän kuulin, oltiin kuiteski pyhallä käärmemaalla. Hyi että!


Panjim City. Vaikeaa oli, mutta koitettiin noudattaa sääntöjä.


Paikallisbussissa on tunnelmaa

Tänä aamuna saatiin Noemin kanssa hyvä ajatus. Mietittiin, että onhan tää Pohjois-Goa jo aika nähty ja päätettiinkin kirjautua hotellista ulos jo huomenna ja lähteä vielä yhdessa Etelä-Goalle. Sieltä sitten maanantaina meidän tiet eroaa, kun mä lähden Pohjois-Intiaan ja Noemi kohti etelää. Huomenna siis bile-elämä ja rastatukat jää taakse ja alkaa todellinen rantalomailu Etelä-Goan  paratiisirannoilla.

♥ Minski, hiuksissa hiekkaa

3 kommenttia:

  1. Moikka !

    En tiiä tuleeko mun kommentit sulle, mut jos tää nyt tulee tokan kerran niin poista toinen! :D Oon siis tulossa Goalle 29.1 ja sieltä lähetään maaliskuun puolessavälissä mun intialaisen miehen(tai pojan :D) kanssa P-Intiaan, Manaliin avaamaan uutta tatskaliikettä meille. Manalissa on ainakin tällähetkellä lunta, niin ootko ottanu selvää ettei siellä minne sä meet oo lunta just nyt? :) Oon intiassa viisumista riippuen 6-12kk niin olis kiva törmätä jossain vaiheessa jos oot vielä tolloin Intiassa kun tuun! :)

    Tsemppiä reissuun! Sä oot ihan törkeen rohkee mimmi! :)

    t. Sanne
    http://www.lily.fi/blogit/my-india

    VastaaPoista
  2. Moikka! Oi kuinka siistiä, täällä on aivan ihanaa, iso peukku tänne tulemiselle! 😊 Lähden jo ennen kuun loppua Nepaliin, mutta sitten helmikuun puolessa välissä tuun vielä käväsemään Mumbaissa, joten jos sillon satutte olemaan siellä, niin tavataan ihmessä! Joo itseasiassa en mee delhiä pohjoisemmaksi, ja siellä on tällä hetkellä vissiin 20-25 joten ei onneks pelkoa lumesta! 😄 Ihan tosi paljon tsemppiä teidän tatskabisneksiin, aivan upeaa että uskallat ja haluat kokeilla tollasta, älyttömän rohkea mimmi oot siis myös! ;)

    -Minna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi oi pliis lupaa olla varovainen Delhissä !! :/ Mua ahdisti joka hetki siellä, kun oltiin pari päivää ennen, kun lähin takas suomeen.. Ja olin siis mun miehen ja sen kaverin kanssa... Joo, ainakin Goalla ollaan sillon vielä, voi olla että jopa Mumbaissa :) Vähän jännittää miten homma lähtee käyntiin.. Sen verran pitäis bisnestä tehä, että saadaan lentoliput suomeen ja ruokaa, ettei näännytä.. :) Me oltiin yhessä tosi kivassa hostellissa missä oli paljon turisteja. Voin koittaa huomenna kysellä mun mieheltä et mikä se oli. :) Kannattaa mennä sinne, ja käy ihmeessä kattomassa India Gate, se oli tosi siisti! :) Ollaan kuulolla ja tsemppiä vielä :)

      Poista