Sivut

tiistai 12. heinäkuuta 2016

Uusia tuulia, hurrikaanitasolla


Oon aivan superinnoissani! Mulla on nyt näpeissäni aikamoinen unelmatyö, sillä tällainen sähköposti saapui tammikuun alussa. Hassua, miten paljon yksi viesti voikaan muuttaa elämää. Kauhea täpinä, innostutti, jännitti ja samalla ei kuitenkaan tiennyt että mitä jännitti. Meikämuija vaan lähtee johonkin kehitysmaahan vapaaehtoistyöhön pidemmäks aikaa kun perunalla kestää Suomen kesässä kasvaa, härregyyd! Pakko oli vähän kajauttaa ilohuutoa ilmoille.

Koko alkuvuosi oli vaan ihan hullun jänskää, kun ei vielä tiennyt mihin, milloin ja kuinka pitkäksi aikaa lähtö tulisi. Kohdemaiden ja työprojektien tila on hyvinkin eläväinen, ja siksi mitään asioita ei voinut lyödä lukkoon kovin aikaisin. Nyt kuukausien jälkeen tiedän vihdoin varmasti, mihin maailman kolkkaan mun tieni vie: 25. elokuuta alkaen uusi koti on Kambodzassa!

Viime joulukuisten työhaastattelujen perusteella valittiin 10 lähtijää, ja kohdemaa ja työtehtävä valitaan jokaisen osaamisen mukaan. Mulle on kaavailtu peruskoulun opettajankoulutukseen liittyviä hommia "Dream school" -hankkeessa Battambangissa. 

Yleisesti vapaaehtoisjakson pituus on n. 3-6 kuukautta, riippuen kohdemaasta. Mun jakso kestää alustavasti vuoden loppuun saakka.


Täältä voit tutustua Opettajat ilman rajoja -verkoston toimintaan. Verkoston tavoitteena on omien sanojensa mukaisesti "tukea kehitysmaiden opettajien pedagogista osaamista ja laadukkaan opetuksen toteutumista maailman hauraimmissa valtioissa". 

Hakiessani työtä toimintaa oli Eritreassa, Etelä-Sudanissa, Haitissa, Kambodzassa, Keniassa, Liberiassa, Myanmarissa, Nepalissa, Sierra Leonessa ja Ugandassa. Sittemmin mun ekana kohdetoiveena ollut Uganda sekä naapurimaa Etelä-Sudan ovat jääneet listalta pois turvallisuustilanteen heikkenemisen vuoksi, ja ihan viime päivien uutisissa on kerrottu Kirkon ulkomaanavun vetäneen kaiken toimintansa pois Etelä-Sudanista poliittisen sotatilanteen takia. Näiden maiden tilalle on tullut Tansania, ja mielenkiintoisia hommia on sielläkin luvassa. 

Palaan asiaan, kunhan hommat etenee. Ihanaa miten yllätyksellisiä ja hauskoja asioita elämä tuo tullessaan!


♥ Minski, uusien haasteiden edessäEi kommentteja:

Lähetä kommentti