Sivut

maanantai 22. joulukuuta 2014

Viikko lähtöön!

Voihan pojat ja tytöt, sieltä se viisumi saapui! Vähän alkoi puntti tutisemaan, kun yritin etsiä omia viisumitietoja Intian suurlähetystön sivuilta, ja tuli vaan ilmoitus, että mun tiedoilla ei löydy mitään asiakirjoja. Muutenkin sattui olemaan ihan järkyttävän huono päivä tuolloin, niin olin sitten jo vähän niinkun varmuuden vuoksi luovuttanut ja henkisesti repinyt lentoliput. Onneksi ne on kuitenkin sähkösenä, koska olishan se harmittanut, kun ihan ajoissa ilman sen suurempaa hässäkkää viisumi lopulta ojennettiin käpäliini.  

Kävin jouluostosreissulla hakemassa apteekista loput jutut. Reilut pari sataa hujahti tililtä ihan noin vaan, kyllä kirpasi. Mutta nyt on malarialääkkeet, japanin aivotulehdusrokote ja matkapahoinvointilääkkeet, luulis pärjäävän. Aiemmin kävin jo hakemassa maitohapot, lavantautirokotteen ja sen japanin aivotulehdusrokotteen ekan osan. Kaikki muut putelit ja pillerit oli jo aiempien reissujen ansiosta hankittuna. Laskeskelin, että silti näihin muutamiin pakollisiin apteekkijuttuihin meni lähemmäs 400 €.. Tähän päälle vielä kaikki muut reissuostokset, kuten kosteuspyyhkeet, käsidesit ja muut, niin aletaan olla lentolippujen kanssa samoissa hinnoissa. Että sellasta täältä talousuutisista tänään. 

Nyt oon saanut jo rinkan suurinpiirtein pakattua. Siellä se odottelee, kunhan palaan joulun jälkeen hakemaan sen mukaan. En itekään usko, kuinka vähällä tavaramäärällä uskon selviäväni! Rinkka on nyt puolillaan, kun mun mielestä kaikki on pakattuna. Tilaa olis vielä hyvin sille suoristusraudalle, hmm... ;) Oli mulla kyllä tavoitteenakin saada karsittua tavarat mahdollisimman vähään, koska joudun niitä siellä kuitenkin aika ahkeraan kantamaan mukana, ja tulee sieltäkin sitten osteltua kaikkea. Suurin osa vaatteista menee jo lähtiessä päälle, kesävaatekerrospukeutuminen korvaa toppavaatteet.


Tässäkö kaikki?
Tyhjiöpussi kyllä säästää tilaa, tuossa kaikki mun reissukuteet. Suurin osa tavaroista taitaa olla purkkeja ja puteleita, mutta niidenkin määrän suhteen pysyin yllättävän maltillisena.

Hyvä matkatavaralista pakkaamiseen löytyy esimerkiksi täältä Rantapallon sivulta. Lonely Planetin ohjeet kevyeen pakkaamiseen kannattaa myös ehdottomasti lukea! Itse otin "everybody loves trilogy" -ajatuksen mun raamatuksi tossa pakkaushetkellä, eli kunhan suunnilleen kaikkia vaatekappaleita on kolmet (yhdet päällä, yhdet pesussa, yhdet kuivumassa), niin se riittää. No pikkareita otin enemmän. 

Latasin mun puhelimeen majoitusten varauksia varten Booking.com:n sovelluksen, koska siellä on ollut poikkeuksetta halvimmat hinnat, ei varausmaksuja ja muutenkin tosi helppo käyttää. Pieni mutta sitäkin riemastuttavampi homma tuossa sovelluksessa on se, että varaustietojen ja muiden juttujen lisäksi sovelluksen kautta saa yhdellä napinpainalluksella reittiohjeen omasta sen hetkisestä sijainnista kyseiseen majoitukseen. Kuinka kätevää! Varsinkin tytölle, joka lapsena eksyi omalla kotipihalla puutarhaan.

Intian jälkeinen kohde taitaa olla myös päätetty. Vilkkaan Intian jälkeen ajattelin suunnata vuoristojen ja buddhalaismunkkien rauhaan, Nepaliin! Delhistä sinne lentää pari tuntia ja lentoliput näyttäisi olevan n. 50 €. Ihanaa, Kathmandu here I come!

Nyt joulun viettoon, halaillaan rakkaita ja syödään suklaata! 


♥ Minski, jalat lumessa, ajatukset auringossa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti