Sivut

torstai 8. syyskuuta 2016

Phare Ponleu Selpak - Breathtaking experience

En pysty ylistämään tätä tarpeeksi. Sirkus on aina sirkus, epätavallisen lahjakkuuden näkeminen koskettaa joka kerta. Olin pari vuotta sitten katsomassa Cirque du Soleil:ta, ja silloin tuntui etten muistanut hengittää koko esityksen aikana. En olisi ikinä uskonut, että saan samanlaisen tunteen pienen savitien päässä olevassa ladossa keskellä Kambodzaa. Tämän fiiliksen aikaansaa Phare Ponleu Selpak, hyvää tekevä sirkuskoulu.

Koko esityksen ajan olen ihan tunteissa, ihokarvat pystyssä. Lavalla, parrasvaloissa, on joukko katulapsia, joiden kohtalo voisi olla hyvin erilainen. Mielettömien taitojen ja lahjakkuuksien taustalla on käsittämättömän kova työ ja harjoittelu. Nuorten kasvoilta paistaa kilometrien päähän se liekki, halu tehdä juuri tätä. Tämä tausta tekee esitykseen uskomattoman taian. Kehitysmaan katulapsi, jolle on tulevaisuuden kohdalle jaettu pikimusta kortti, taistelee itselleen uuden mahdollisuuden ja on nyt parrasvaloissa matkalla kohti menestystä.

Tässä tekemäni videonpätkä esityksestä.
Yritys on hyvä, mutta eihän sitä tunnelmaa taida purkkiin saada.

Phare Ponleu Selpak -sirkuskoulu perustettiin vuonna 1994. Ensimmäiset oppilaat tulivat Thaimaan rajalta pakolaisleiriltä. Siitä lähtien koulu on pelastanut lapsia kaduilta, tarjonnut heille koulutuksen ja tulevan ammatin. Koulussa voi nykyään opiskella myös teatterialaa, musiikkia ja tanssia. Tällä hetkellä koulussa on yli 1000 oppilasta. Koulu kestää 7-8 vuotta, jonka jälkeen oppilaat ovat valmiita siirtymään ammattilaisiksi, joko kotimaahan tai ympäri maapalloa. Ehkäpä se kertoo koulun tasosta, että kaksi entistä oppilasta työskentelee nykyään Cirque du Soleil:ssa. 


♥ Minski, onnellinen uusista mahdollisuuksista

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti